×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1396/10/26 - 09:55
  • بازدید : 1891
  • تعداد بازدید : 50
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
مدیر کل دامپزشکی استان قم گفت:

معدوم سازی 46 درصد مرغ های استان قم

مدیر کل دامپزشکی استان قم گفت: تا صبح امروز از مجموع 8 میلییون و 700 هزار مرغ موجود در واحدهای پرورش مرغ استان، بیش از 4 میلیون مرغ مبتلا به آنفلوانزا معدوم شده و نزدیک به 80 واحد را نیز درگیر خود کرده است.

مدیر کل دامپزشکی استان قم گفت: تا صبح امروز از مجموع 8 میلییون و 700 هزار مرغ موجود در واحدهای پرورش مرغ استان، بیش از 4 میلیون مرغ مبتلا به آنفلوانزا معدوم شده و نزدیک به 80 واحد را نیز درگیر خود کرده است.

به گزارش حکیم مهر به نقل از تسنیم، دکتر محمد مهدی رفیعی در حاشیه پنجمین کارگروه امنیت غذایی استان که در سالن جلسات استانداری قم برگزار شد در جمع خبرنگاران اظهار داشت: شیوع آنفلوانزای مرغی در دی ماه امسال به دلیل تراکم زیاد مرغداری ها در قم بیشتر از ماه های اخیر شده است.

وی با اشاره به کانون های اولیه شیوع بیماری در قم افزود: کانون های نخستین بیماری در تاج خاتون، جنداب و جاده قم رود سه کانون ابتدایی درگیری با این بیماری در استان قم شناسایی شده بودند که به دلیل فاصله نزدیکی که با یکدیگر داشتند آنفلوانزا به سرعت در بین پرندگان منتقل شد.

مدیر کل دامپزشکی استان قم گفت: در حال حاضر و در طول یک هفته اخیر بیماری در محدوده جاده کاشان و بخش کهک منتقل شده و بیشترین درگیری را نیز در مرغداری های بخش سلفچگان و جاده اصفهان به بار آورده است، تراکم مرغداری ها در کهک و جاده کاشان به مراتب بیشتر از مناطق دیگر استان بوده هشدارهای لازم نیز در این زمینه انجام شده و باید شدیدترین اقدامات ایمنی به ویژه در منطقه کهک اندیشیده شود.

رفیعی ادامه داد: دامپزشکی نمونه برداری های لازم از کانون های خطر معدوم سازی های لازم را به سرعت انجام می دهد، در مسئله پیشگیری نقش نخست را مرغداران ایفا می کنند و باید تمام ابعاد قرنطینه ای در عرصه های مختلف، توسط مرغداران برای جلوگیری از شیوع و انتقال آنفلوانزا صورت پذیرد.

وی تاکید کرد: مهمترین عامل انتقال بیماری به صورت مکانیکی بوده که می تواند سبب رونق و گسترش بیماری در مرغداری ها به دلیل تراکم زیاد این واحدها در سطح استان شود، ضدعفونی منظم و روزانه مرغداری باید به صورت منظم در واحدهای تولید گوشت و تخم مرغ استان انجام گیرد.

مدیرکل دامپزشکی استان قم با بحرانی دانستن شرایط آنفلوانزا مرغی در قم ابراز کرد: مرغدارانی که سن مرغ آن‌ها 70 درصد سن صرفه اقتصادی را پشت سر گذاشته، باید مرغ‌های خود را برای جلوگیری از شیوع بیماری و قطع حلقه‌های بیماری به کشتارگاه‌های صنعتی ارسال کنند تا عوامل تراکم نیز در این زمینه کاهش پیدا کند.

رفیعی با اشاره به خسارت‌های ناشی از بیماری فوق حاد آنفلوانزای مرغی در استان قم گفت: تا صبح امروز از مجموع 8 میلیون و 700 هزار مرغ موجود در واحدهای پرورش مرغ، بیش از 4 میلیون مرغ مبتلابه آنفلوانزا معدوم شده و نزدیک به 80 واحد را نیز درگیر خودکرده است.

  • گروه خبری : ویروس شناسی
  • کد خبر : 56927
کلید واژه
تنظیمات قالب