واکسن آنفلوآنزا تومورهای سرطانی را کوچک میکند
نتایج بررسیهای اخیر نشان میدهد تزریق یک ویروس غیر فعال آنفلوآنزا به تومورهای سرطانی، آنها را کوچک میکند.
به گزارش ایمنا، "ایمونوتراپی" یک روش درمانی برای از بین بردن سرطان است که پاسخ سیستم ایمنی بدن را نسبت به تومورهای سرطانی تحریک میکند. این روش درمانی اغلب برای سلولهای تومور گرم (hot tumors) که دارای سیستم ایمنی هستند، موثر واقع میشود. اگر یک تومور به اندازه کافی سلول ایمنی نداشته باشد به آن تومور سرد (cold tumor) گفته میشود. اخیرا محققان در پی یافتن پاسخ این پرسش بودهاند که چگونه میتوان تومورهای سرد را به تومورهای گرم تبدیل کرد تا به ایمونوتراپی پاسخ دهند.
نتایج یک مطالعه که در موسسه ملی سرطان انجام شد، نشان داد افرادی که از سرطان ریه رنج میبردند و در عین حال به عفونت ریه مربوط به آنفلوآنزا مبتلا بودند، بیشتر از مبتلایان به سرطان ریه که به ویروس آنفلوآنزا مبتلا نبودند، عمر کردند. گروهی از محققان آمریکایی به منظور بررسی تاثیر ویروسهای غیرفعال آنفلوآنزا به ویژه در واکسن آنفلوآنزا مطالعه جدیدی روی موشها انجام دادند. آنها برای نیل بدین هدف، یک ویروس غیرفعال آنفلوآنزا به تومورهای سرطان ملانوما موجود در بدن موشها تزریق کردند.
آنها متوجه شدند که تومور سرطان ملانوما در موشها یا با سرعت کمی رشد کرده و یا شروع به کوچکشدن میکرد. بنابراین محققان دریافتند که این واکسن با افزایش غلظت سلولهای "دندریتیک" (Dendritic cells) درون تومورها، تومور سرد را به تومور گرم تبدیل میکند. سلولهای دندریتیک پاسخ سیستم ایمنی بدن را تحریک میکنند؛ بنابراین سلولهای سرطانی به این روش تشخیص داده شده و از بین میروند. زمانی که پژوهشگران واکسن آنفلوآنزا را به تومورهای سرطان سینه سه گانه منفی، تزریق کردند نیز به نتایج مشابهی دست یافتند.
پژوهشگران در آزمایشات دیگر خود، واکسن آنقلوآنزا را به موشهایی تزریق کردند که تحت روش درمانی ایمونوتراپی قرار گرفتند. این روش درمانی، سلولهای ایمنی را تحریک کرده تا مانع رشد تومورهای سرطانی شود. محققان با انجام این آزمایش متوجه دو نکته اصلی شدند؛ اول اینکه واکسن آنقلوآنزا میتواند صرف نظر از این که آیا سلولهای سرطانی به ایمونوتراپی پاسخ دادند یا خیر، رشد تومور سرطانی را کاهش دهد و نکته دوم اینکه اگر تومور سرطانی به ایمنی درمانی پاسخ داده باشد، ترکیبات موجود در واکسن آنفلوآنزا، اثربخشی آن را افزایش داده و رشد تومور بیشتر از قبل کاهش پیدا خواهد کرد.
نتایج این مطالعه در مجله PNAS منتشر شده است.