×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1397/02/19 - 08:35
  • بازدید : 2173
  • تعداد بازدید : 49
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
رییس اداره بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن معاونت بهداشت وزارت بهداشت:

واکسن های جدید پنوموکوک و روتاویروس و فلج اطفال در برنامه کشوری

رییس اداره بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن معاونت بهداشت وزارت بهداشت ضمن تشریح سابقه واکسیناسیون در کشور، از اضافه شدن سه واکسن جدید به برنامه واکسیناسیون کشور طی سال جاری خبر داد.

دکتر محسن زهرایی،رییس اداره بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن معاونت بهداشت وزارت بهداشت گفت: باید توجه کرد که واکسیناسیون علمی است که به‌طور مداوم پیشرفت می‌کند و به این ترتیب واکسن‌های جدیدی به طور مداوم ساخته و آزمایش می‌شوند و کشورها از آنها استفاده می‌کنند. به عنوان مثال در سال ۱۹۷۴که در دنیا برنامه واکسیناسیون شکل گرفت و اکنون بیش از ۴۰سال از آن زمان می‌گذرد، کار با شش واکسن آغاز شد، اما در حال حاضر تعداد واکسن‌هایی کودکان به بیش از ۲۰مورد افزایش پیدا کرده است. اکنون در برنامه واکسیناسیون ایران حدود ۱۰بیماری را پوشش می‌دهیم. البته برای برخی گروه‌های خاص واکسن‌هایی را استفاده می‌کنیم، اما در برنامه واکسیناسیون‌مان ۱۰بیماری را پوشش می‌دهیم و انتظار داریم بتوانیم امسال یک واکسن تزریقی فلج‌اطفال را به برنامه کودکان اضافه کنیم که امیدواریم از اوایل تابستان این واکسن به برنامه اضافه شود.

وی همچنین گفت: علاوه بر آن دو واکسن پنوموکوک و روتاویروس هم به تدریج به برنامه واکسیناسیون کشور اضافه می‌شوند. خوشبختانه بودجه این دو واکسن از سوی مجلس در بودجه سال ۹۷مصوب شده است و امیدواریم سایر اقدامات آن انجام شود و در نیمه دوم امسال شاهد اضافه شدن این دو واکسن بسیار مهم هم به برنامه واکسیناسیون باشیم. اگر این اتفاق بیفتد می‌توان گفت که برنامه واکسیناسیون کشور ما از جهت انواع واکسن‌هایی که استفاده می‌کنیم، بسیار روزآمد می‌شود. برای اضافه شدن این دو واکسن  اعتباری بالغ بر ۱۰۰میلیون دلار پیش‌بینی شده است و این اهمیت مساله را برای تامین سلامت کودکان نشان می‌دهد.

زهرایی با بیان اینکه پنوموکوک برای یک بیماری باکتریایی است که عفونت‌های زیادی ازعفونت‌های ساده تا شدید را در بدن ایجاد می‌کند، گفت: امیدواریم با ورود این واکسن بتوانیم بار زیادی از مشکلات سلامت را برداریم. روتاویروس هم ویروسی است که شایع‌ترین عامل بروز اسهال کودکان در کشور است و موارد زیادی از ابتلا به آن دیده شده و بویژه در کودکان زیر دو سال بیشتر شایع است؛ به‌طوریکه اکثریت کودکان تا سن دوسالگی، پنج نوبت دچار اسهال‌های روتاویروسی می‌شوند، اما با استفاده از این ویروس می‌توان از بروز این بیماری هم پیشگیری کرد. بنابراین امیدوارم در نیمه دوم امسال این واکسن‌ها به برنامه واکسیناسیون کشوری اضافه شوند. میزان پیش‌بینی شده برای این واکسن‌ها به ‌گونه‌ای است که بتوانیم تمام کودکان را تحت پوشش این واکسن قرار دهیم.

  • گروه خبری : ویروس شناسی
  • کد خبر : 61759
کلید واژه

تصویر

تنظیمات قالب