×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1397/03/10 - 09:35
  • بازدید : 1580
  • تعداد بازدید : 63
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور:

اخبار و تصمیمات اخیر درباره کنترل ویروس های تب برفکی, تب کریمه کنگو, آنفلوانزا و آزمایشگاه مرجع هاری

دکتر علی‌صفر ماکنعلی افزود: برنامه بهبود صنعت طیور با محور مهار سه بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان، نیوکاسل و سالمونلا در دستور کار قرار دارد .

به گزارش حکیم مهر به نقل از ایرنا، دکتر علی‌صفر ماکنعلی در نشست خبری معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور از اجرای برنامه ارزیابی کارایی مایه کوبی دام ها برای مبارزه با بیماری تب برفکی از اوایل تیر ماه خبر داد و گفت: این عملیات برای حذف واکسن های بی کیفیت تب برفکی عملیاتی می شود.

به گفته وی واکسن های تب برفکی دارای کیفیت نامناسب، حذف می شود تا شرایط تولید و مصرف با استانداردهای جهانی منطبق شود.

وی یادآوری کرد تا سال 1396 با مشکل جدی بروز کانون های تب برفکی و کمبود واکسن مورد نیاز روبرو بودیم که با ورود 9 شرکت ثبتی تولیدکننده و واردکننده، درباره کمیت واکسن تب برفکی مشکلی نداریم.

وی تصریح کرد: در برنامه جدید سه محور برای کنترل بیماری تب برفکی در گاوداری های صنعتی، عشایری و روستایی کشور داریم و برای نخستین بار شیوه کاهش استرس و مخاطرات واکسیناسیون برای 505 گاوداری صنعتی بزرگ عملیاتی می شود.

دکتر ماکنعلی اظهار داشت: تب کریمه کنگو بیماری ویروسی است که از راه گزش کنه وارد بدن دام می شود. بیماری تب کریمه کنگو در فروردین تا شهریورماه شایع می شود و راه های انتقال ویروس، تماس با خون و ادرار دام آلوده به ویروس از دام به دام و انسان است.

وی افزود: ابتلا به این ویروس در دام دارای علائم خاصی نیست اما در انسان به صورت خفیف دچار اسهال، تهوع، تب، کوفتگی بدن، ضعف، ترس از نور و دل درد بروز می کند.

معاون سازمان دامپزشکی کشور درباره بیماری خونریزی دهنده تب کریمه کنگو (CCHF) گفت: امسال به طور تقریبی 100 درصد کشتارگاه های کشور به پیش سردکن مجهز می شود تا با طی فرایند کامل بهداشتی روی لاشه دام دیگر مخاطره ای در کشتارگاه ها نداشته باشیم.

این مسوول تصریح کرد: با اقدام های صورت گرفته، خوشبختانه ویروس خطرناک H1N6 آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در بوجاق کیاشهر گیلان مهار و به مناطق دیگر وارد نشد اما برای جلوگیری از گردش ویروس در کشور، شکار پرندگان مهاجر ممنوع است.

وی افزود: این برنامه به صورت راهبردی عملیاتی می شود؛ زیرا سالیانه چهار میلیارد و 600 میلیون دز واکسن نیوکاسل مصرف می شود که امیدواریم امسال 15 درصد کاهش یابد.

ماکنعلی اعلام کرد: با ابلاغیه دیروز سازمان دامپزشکی کشور، استان تبریز به عنوان آزمایشگاه مرجع ملی تست هاری ایران تعیین شد و از این پس نمونه های مشکوک هاری از سراسر کشور باید به تبریز ارسال شود.

  • گروه خبری : ویروس شناسی
  • کد خبر : 62882
کلید واژه

تصویر

تنظیمات قالب