×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1396/11/07 - 09:12
  • بازدید : 2927
  • تعداد بازدید : 48
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
عضو کمیته کشوری آنفلوآنزا هشدار داد:

شيوع نوع جديد"آنفلوآنزا"؛ پرخطرها واکسن بزنند

عضو کمیته کشوری آنفلوآنزا از افزایش موارد بستری به دلیل آنفلوآنزا خبر داد و توصیه‌های مهمی را به مردم ارائه کرد.

دکتر مسعود مرداني درباره وضعيت شيوع آنفلوآنزا در کشور، گفت: در حال حاضر وضعيت بروز و شيوع آنفلوآنزا در کشور وضعيت خوبي نيست؛ به طوريکه بروز موارد جديد آنفلوآنزا در سطح کشور بويژه در استان‌هاي اصفهان، کرمان، تهران و خراسان در سطح وسيعي ديده مي‌شود. از طرفي سينه‌ پهلو بعد از آنفلوآنزا هم منجر به بستري‌هاي مکرر بيماران در بخش‌هاي داخلي، عفوني و حتيICU شده است.

وي افزود: براي اولين بار هم برخي از گونه‌هاي جديد ويروس آنفلوآنزا را که تا به حال در ايران وجود نداشت، شاهد بوديم. به عنوان مثال يک گونه از آنفلوآنزاي نوعB است که گونه‌اي به نام "ويکتوريا" است که قبلا در واکسن آنفلوآنزا بود و فرد آن را تزريق مي‌کرد، اما در حال حاضر علاوه بر گونه ويکتوريا يک گونه جديد به نام "ياماگاتا" شيوع پيدا کرده که متاسفانه در واکسن وجود ندارد و به همين دليل حتي ممکن است افرادي که واکسن آنفلوآنزا را تزريق کرده‌اند، هم به اين گونه از آنفلوآنزاي نوعB مبتلا شوند.اين ويروس در واکسن منظور نشده بود، اما در گردش است. البته ممکن است در سال‌هاي آينده، واکسن چهار ظرفيتي وارد شود که اين گونه آنفلوآنزا را هم در خودش دارد.

 

 

افراد پرخطر سريع‌تر واکسن بزنند

مرداني با بيان اينکه البته مردم بايد بدانند که اين موضوع از ارزش واکسن چيزي کم نمي‌کند، ادامه داد: حتي توصيه اکيد مي‌کنم که افراد در معرض خطر که از ابتداي سال تاکنون هنوز واکسن آنفلوآنزا را تزريق نکرده‌اند، هم‌اکنون در اولين فرصت اين واکسن را تزريق کنند. اين افراد شامل افراد بالاي ۶۰سال، مبتلايان به بيماري‌هاي مزمن قلبي-تنفسي، ديابت و نارسايي قلبي، نارسايي کليه، کساني که عمل جراحي قلب کرده‌اند، افرادي که همودياليز مي‌شوند، افراد مبتلا بهHIV مثبت، مبتلايان به بيماري‌هاي صعب‌العلاج، افرادي که تحت درمان‌هاي کورتون، راديوتراپي يا شيمي‌درماني هستند، کليه کادر و گروه پزشکي و کليه افراد در معرض خطر بايد اين واکسن را تزريق کنند.

عضو کميته کشوري آنفلوآنزا تاکيد کرد: مردم بايد نسبت به رعايت مسائل بهداشتي فردي و اجتماعي حساس باشند. بهترين کار اين است که اگر کسي فرزندش به آنفلوآنزا مبتلا شد، او را چند روزي به مدرسه نفرستد يا اگر کسي آنفلوآنزا دارد از رفتن به محل کار خودداري کند و دو تا سه روز در خانه استراحت کند. همچنين افراد مبتلا، در خانه يک حالت خودقرنطينگي براي خودشان ايجاد کنند. يعني اگر يکي از اعضاي خانواده مبتلا شده است، در يک اتاق بخوابد و ساير اعضاي خانواده در اتاق ديگر. در غير اين صورت همه افراد خانواده به آنفلوآنزا مبتلا مي‌شود.

مرداني با بيان اينکه آنفلوآنزا ممکن است از زمان آغاز اولين علائم تا پنج تا هفت روز آلوده‌کننده باشد، گفت: از طرفي عدم شست‌وشوي مکرر دست، زنجيره انتقال عفونت‌هاي ويروسي دستگاه تنفسي فوقاني از فرد مبتلا به بقيه افراد را ايجاد مي‌کند. بنابراين اگر مي‌خواهيم به آنفلوآنزا مبتلا نشويم با افراد دست ندهيم، روبوسي نکنيم و دست‌ها را مکررا بشوييم.

وي با بيان اينکه به نظر مي‌رسد امسال شيوع بيماري آنفلوآنزا در کشور در حد انتظار است، اما موارد منجر به بستري افزايش يافته است، گفت: تاکنون هيچ موردي از آنفلوآنزاي پرندگان ثابت‌شده در کميته کشوري آنفلوآنزا مطرح نشده است.

  • گروه خبری : ویروس شناسی
  • کد خبر : 57384
کلید واژه
تنظیمات قالب