در کنگره ملی سالانه آنفلوآنزا مطرح شد
اهمیت تزریق واکسن آنفلوآنزا در گروههای پرخطر
رئیس مرکز تحقیقات بیماریهای عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: اغلب افرادی که در ایران بر اثر آنفلوآنزا فوت کردند قبلا واکسن نزده بودند.
به گزارش خبرنگار سلامت ؛ داود یادگاری در کنگره ملی سالانه آنفلوآنزا گفت: تزریق واکسن آنفلوآنزا در افراد چاق باBMI بالای ۴۰اولویت دارد. همچنین اغلب افرادی که در ایران بر اثر آنفلوآنزا فوت کردند قبلا واکسن نزده بودند.
وی ادامه داد: کسانی که مبتلا به آنفلوآنزا میشوند و همزمان به آنها استروئید داده میشود وضعیت آنها بحرانیتر میشود.
پیام طبرسی، رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری هم در این کنگره، پوشش واکسیناسیون آنفلوآنزا در گروههای پرخطر را در ایران بسیار ضعیف توصیف کرد و افزود: هیچیک از افرادی که بر اثر آنفلوآنزا در ایران فوت کردند، واکسن نزده بودند که این نشاندهنده اهمیت واکسیناسیون آنفلوآنزا در گروههای پرخطر است.
وی همچنین گروههای دارای اولویت برای تزریق واکسن آنفلوآنزا را برشمرد و گفت: کودکان زیر ۵سال، زنان باردار، افراد مبتلا به بیماریهای قلبی عروقی، بیماریهای مزمن ریوی، اختلالات متابولیکی، چاقی، هپاتیت، افراد که در دوره طولانی سیگاری هستند، افراد دارای نقص در سیستم ایمنی، کارکنان سیستم بهداشت و درمان و برخی گروههای دیگر همگی در اولویت تزریق واکسن آنفلوآنزا قرار دارند.
سعید کلباسی، فوق تخصص غدد داخلی و متابولیسم هم در این کنگره گفت: ۴درصد مرگومیر افراد دیابتی به خاطر آنفلوآنزا و پنومونی است و تنها را کاهش این موارد مرگ، تزریق واکسن آنفلوآنزا است.
کلباسی ادامه داد: از دیگر علل شایع مرگ بیماران دیابتی میتوان به بیماریهای قلبی عروقی، فشار خون و سکته مغزی اشاره کرد.
مسعود مردانی، عضو کمیته کشوری آنفلوآنزا نیز در این کنگره بیان کرد: بر اساس بررسیهای انجام شده در کودکان دچار اختلال سرطان، تزریق واکسن آنفلوآنزا منجر به کاهش مصرف آنتی بیوتیک میشود. از طرفی بر اساس بررسیها، تزریق واکسن آنفلوآنزا در گروهها و افرادی که این واکسن را تزریق کردند، میزان مصرف آموکسی سیلین توسط آنها را به میزان چشمگیری کاهش داده است.
همچنین در این کنگره «دب استرهاوس» ویروسشناس، همهگیری جهانی آنفلوانزا را یک ترس واقعی توصیف کرد و افزود: باید برای پیشگیری از چنین فاجعهای تزریق واکسن آنفلوانزا در سطح جهان تزویج شود.
در ادامه، «تامر پهلوان» مدیر مدیکال منطقه خاورمیانه نیز از عرضه واکسن چهارظرفیتی آنفلوانزا در ایران برای نخستین بار در سال جاری خبر داد و گفت: نرخ پوشش واکسن آنفلوانزا در ایران پایین است.
در جریان برگزاری کنگره، تجربه کشور روسیه در زمینه اجرای برنامه واکسیناسیون آنفلوانزا طی یک سخنرانی ارائه شد. علاوه بر آن آنفلوانزا در گروههای پرخطر با محوریت گروههایCOPD، اطفال، بیماران دیابتی و قلبی عروقی به طور تخصصی مورد بررسی قرار گرفت.
گفتنیست در جریان این کنگره، انجمن علمی بیماریهای عفونی و گرمسیری ایران از دب استرهاوس، ویروسشناس پیشرو آلمانی و کارشناس آنفلوآنزا تقدیر کرد.