×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1396/12/13 - 09:59
  • بازدید : 1836
  • تعداد بازدید : 39
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت و رییس انستیتو پاستور ایران عنوان کردند

دو واکسن جدید در برنامه ایمن سازی کشور

رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت و رییس انستیتو پاستور ایران از اضافه شدن دو واکسن جدید به برنامه ایمن سازی کشور خبر دادند.

دکتر محمد مهدی گویا، رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت ضمن تقدیر از اساتیدی که در انجام مطالعات دو واکسن "پنوموکوک" و "روتا ویروس" مشارکت داشتند، اظهار داشت: نتیجه مطالعات انجام شده نشان داد که این دو واکسن باید به برنامه ایمن سازی کشور اضافه شود.
وی تصریح کرد: مطالعات انجام شده نشان داد که 48 درصد از موارد اسهال های ویروسی در نوزادان کشور به علت اسهالی است که عامل آن "روتا ویروس" است و استفاده از این دو واکسن به صرفه است و موجب کاهش بستری و مرگ و میر نوزادان در بیمارستانها و مراکز درمانی کشور خواهد شد.
رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت افزود: نتایج مطالعات انجام شده برای این دو واکسن در اختیار هیات دولت، سازمان برنامه و بودجه و مجلس قرار گرفت و خوشبختانه با تایید مقام معظم رهبری و اختصاص بودجه ویژه از محل صندوق ذخیره ارزی برای آن، واکسن های "پنوموکوک" و "روتا ویروس" به برنامه کشوری اضافه می شود.
دکتر گویا با اشاره به عوارض بیماری های "پنوموکوکی" و "روتاویروس"، نقش این دو واکسن در حفظ سلامتی نوزادان و مردم ایران را بسیار مهم و اساسی عنوان کرد.
وی در خصوص موارد استفاده از دو واکسن جدید، گفت: واکسن "روتاویروس" که برای اسهال کودکان است برای بزرگسالان مورد استفاده قرار نمی گیرد اما واکسن "پنوموکوک" در برخی از بزرگسالانی که دارای بیماری های خاصی هستند، استفاده می شود.

 

رییس انستیتو پاستور ایران هم با اشاره به ضرورت اضافه شدن دو واکسن "پنوموکوک" و "روتاویروس" به برنامه ایمن سازی کشور، گفت: پس از انجام مطالعات مربوط به این دو واکسن، رایزنی هایی با سیاستگذاران کشور و مجلس شورای اسلامی انجام شد و با اجازه مقام معظم رهبری، 100 میلیون دلار از محل صندوق ذخیره ارزی برای تامین و تولید این دو واکسن اختصاص یافت.

دکتر علیرضا بیگلری با اعلام این خبر، اظهار داشت: هدف اصلی از اضافه شدن این دو واکسن به برنامه ایمن سازی کشور این است که انستیتو پاستور بتواند در قالب قراردادهای منعقد شده با سازندگان این واکسن ها در دنیا، تکنولوژی تولید آنها را به کشور وارد کند.

وی تصریح کرد: شرط اصلی موافقت با اختصاص بودجه از محل صندوق ذخیره ارزی برای تامین این دو واکسن، انتقال تکنولوژی و تولید داخلی این دو واکسن است.

رییس موسسه انستیتو پاستور ایران در خصوص برنامه های این موسسه برای تولید داخلی این دو واکسن، گفت: بر اساس پیش بینی های انجام شده باید بتوانیم در بازه زمانی 3 تا 5 ساله، این دو واکسن را در کشور تولید کنیم تا علاوه بر پوشش جمعیت هدف در کشور، به صادرات این محصولات نیز بپردازیم.

 

  • گروه خبری : ویروس شناسی
  • کد خبر : 58992
کلید واژه

تصویر

تنظیمات قالب