روشی برای افزایش عمر نگهداری واکسن شناسایی شد
محققان روشی جدید برای افزایش عمر نگهداری واکسن شناسایی کردند.
پژوهشگران موسسه فناوری فدرال زوریخ در مطالعه اخیرشان، از توسعه هیدروژلی که عمر انباری واکسن ها را بهبود می بخشد، خبر داده اند.
عمر فروشگاهی محصول یا عمر انباری به مدت زمانی گفته می شود که در آن مدت، یک کالا برای استفاده، مصرف یا فروش مناسب باقی بماند. بیشتر واکسن ها باید در یخچال نگهداری شوند که این امر، ارسال آنها به مناطق دورافتاده را دشوار و پرهزینه می کند. اکنون پژوهشگران سوئیسی از توسعه هیدروژلی که عمر انباری واکسن ها را بهبود می بخشد، خبر داده اند.
پژوهشگران مؤسسه فناوری فدرال زوریخ روش جدیدی را برای محصور کردن واکسن ها(vaccine)در هیدروژل توسعه داده اند تا بتوان آن ها را در دماهای بسیار بالاتر حمل و نگهداری کرد.
واکسن ها به منظور ایجاد پاسخ ایمنی، حاوی پروتئین یا ویروس های زنده ای هستند که در برابر گرما، آسیب پذیر هستند. به این ترتیب در کل فرایند تولید، از ساخت در کارخانه تا رسیدن به دست پزشکان و بیمار، واکسن ها باید در دمای کمتر از ۸ درجه سانتی گراد(۴۶.۴ درجه فارنهایت) نگهداری شوند که این امر به یک زیرساخت پیچیده، امکانات و وسایل حمل و نقل با خنک کننده کافی نیاز دارد. دستیابی به این امر نیز میتواند در مناطق دورافتاده یا درحال توسعه، بسیار پرهزینه یا غیرقابل دسترسی باشد.
دانشمندان مؤسسه فناوری فدرال زوریخ با همکاری استارت آپی به نام"Nanoly Bioscience"، هیدروژل جدیدی ساخته اند که میتواند واکسن ها را در دماهای بسیار بالاتر، ثابت نگه دارد و نیاز به نگهداری آنها در یخچال را از بین ببرد.
عنصر اصلی این ماده، یک پلیمر مصنوعی به نام پلی اتیلن گلیکول(PEG) است و در نهایت ، هیدروژل به دست آمده ، پروتئینهای واکسن را محصور می کند و آن ها را جدا نگه می دارد. این امر به دارو اجازه می دهد تا در دمای اتاق و حتی بسیار بالاتر (تا ۶۵ درجه سانتی گراد /۱۴۹ درجه فارنهایت) دوام داشته باشد.
در صورت نیاز به استفاده از واکسن ها نیز میتوان به آن ها یک محلول قندی اضافه کرد تا هیدروژل را حل و پروتئین ها(Protein) را آزاد کند. داده های سم شناسی نشان می دهد که اجزای موجود در خود هیدروژل برای استفاده در بدن بی خطر هستند.
پژوهشگران تأکید می کنند که مطالعه های بیشتری قبل از استفاده از هیدروژل جدید در توزیع واکسن ها باید انجام شوند.
یافته های این مطالعه در مجلهScience Advancesمنتشر شد.