×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1400/02/07 - 12:46
  • بازدید : 60
  • تعداد بازدید : 59
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

ویروس کرونای هندی چه ویژگی هایی دارد؟

رییس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اعلام کرد: اطلاعات اولیه ای که از ویروس جهش یافته کرونا در هند منتشر شده است، نشان می دهد میزان سرایت پذیری و تلفات در این نوع ویروس به مراتب بیش از سایر ویروس های جهش یافته کرونا در جهان است.

ویروس کرونای هندی چه ویژگی هایی دارد؟

به گزارش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر علیرضا ناجی با اشاره به این که ویروس جهش یافته هندی خطرناک‌تر و کشنده تر از سایر گونه های دیگر کرونا است، اظهار کرد: همانطور که از نام این ویروس مشخص است خاستگاه اولیه آن هندوستان است.

وی با بیان این که در ویروس جهش یافته هندی برای اولین بار، دو متاسیون همزمان شناسایی شده‌اند افزود: قبل از این هم سابقه ترکیب متاسیون ها وجود داشته، ولی هیچ وقت به طور همزمان یک ویروس در یک ویروس ادغام نشده بود.

هندوستان؛ کشوری مدفون زیر بار اپیدمی کرونا

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی شرایط اپیدمی کووید ۱۹ در هندوستان را بحرانی و خطرناک توصیف کرد و افزود: این اصطلاح که هندوستان زیر بار اپیدمی کرونا مدفون شده توصیف بی راهی نیست.

وی از گسترش وسیع جغرافیای کرونای هندی در دنیا خبر داد و افزود: این گونه در بیشتر قاره های جهان  به راحتی در حال تبدیل شدن به اکثریت جمعیت مبتلایان به کروناست.  

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی ادامه داد: بیش از ۶۰ درصد مبتلایان به کرونا در هندوستان به گونه جهش یافته ویروس مبتلا شده اند.

دکترناجی با اشاره به ویژگی های نوع جهش یافته کرونای هندی خاطرنشان کرد: این نوع جهش یافته که از نوامبر ۲۰۲۰ منتشر شد، می‌تواند به سرعت به سویه غالب در کشورهای مختلف تبدیل شده و مقاومت در برابر آنتی بادی‌ها را ایجاد کند.

رییس مرکز ویروس شناسی دانشگاه تاکید کرد: بررسی ها بر نگرانی ها درباره  کاهش مقاومت سیستم ایمنی بدن در برابر ویروس جهش یافته کرونا دامن می زند.

وی گفت: در ویروس جهش یافته هندی با نوعی از بیماری روبه رو هستیم که سرایت پذیری بسیار بالایی دارد و در عین حال ممکن است روند واکسیناسیون و یا موارد ابتلای مجدد به بیماری در این نوع جدید را شاهد باشیم.

عضو هیات علمی دانشگاه با بیان این که به نظر می رسد سویه های جهش یافته هندی روند واکسیناسیون را نیز تحت الشعاع قرار می دهد خاطر نشان کرد: این گونه جدید ممکن است مقاومت بدن در برابر عفونت های طبیعی و یا ایمنی در برابر واکسن ها را  تحت تاثیر قرار دهد.

رییس مرکز ویروس شناسی دانشگاه نحوه پیدایش ویروس های جهش یافته کرونا را مورد توجه قرار داد و افزود: کرونا از قانون ویروس ها تبعیت می کند، قانون مبارزه با کرونا قانونی است که در کشورهای پیشرفته ای همانند کره جنوبی، چین، نیوزلند، تایوان و ویتنام اجرا می شود.

این استاد دانشگاه تاکید کرد: گونه های جهش یافته کرونا معمولا در کشورهایی ایجاد می شود که ویروس کرونا به صورت لجام گسیخته در حال گردش است.

 دکترناجی گفت: به طور مثال کانون ایجاد سویه برزیلی و یا آفریقایی کرونا در کشورهایی ایجاد شد که در بسیاری از نقاط گردش ویروس کاملا از کنترل خارج شده بود.

وی در مورد کرونای انگلیسی نیز توضیح داد: انتشار این گونه جهش یافته نیز حاصل تفکر اشتباه انگلستان مبنی بر ایجاد ایمنی گروهی بود که تلفات جبران ناپذیری به دنبال داشت.

رییس مرکز ویروس شناسی دانشگاه ادامه داد: به هرمیزان که عملکرد کشورها در برابرمقابله با کرونا، غیرعلمی تر، آزادانه تر و ضعیف تر باشد به همان میزان هم سویه های جدید ویروس بیشتر جولان خواهند داد.

دکترناجی سرعت بخشیدن به روند واکسیناسیون در برابر کرونا را خواستار شد و ادامه داد: باید واکسیناسیون به عنوان دستورالعملی درست و علمی در دستور کارباشد چرا که ممکن است واکسن ها در برابر سویه های جدید ویروس ها ضعیف تر عمل کنند ولی واکسن ها می توانند از بیماری زایی شدید و یا مرگ بر اثر کووید پیشگیری کنند.

عضو هیئت علمی دانشگاه اقدام قطعی برای کنترل کرونا از سوی دولت ها را واکسیناسیون عمومی دانست و عنوان کرد: رعایت بهداشت، شناسایی و درمان مناسب موارد ابتلا به کرونا می تواند به این بحران جهانی پایان دهد.

دکترناجی کنترل کرونا را موضوعی جهانی دانست و تاکید کرد: کرونا همانند کشتی بزرگی است که تمامی کشورها را تحت تاثیر قرار داده بنابراین تمام کشورهای دنیا باید به این دیدگاه کلی برسند که در کنار یکدیگر می توان به کرونا خاتمه داد.

  • گروه خبری : گروه های مطالب,ویروس شناسی
  • کد خبر : 103966
کلید واژه
تنظیمات قالب