کاهش خطر سکته قلبی ناشی از کرونا با تزریق واکسن
محققان در مطالعه جدید خود دریافتند که واکسن خطر سکته قلبی ناشی از کرونا را کم می کند
نتایج مطالعات جدید پژوهشگران نشان می دهد واکسیناسیون کامل علیه کرونا با خطر کمتر انفارکتوس حاد میوکاردAMI و سکته ایسکمیک در بازه زمانی ۳۱تا ۱۲۰روز پس از کووید ۱۹مرتبط است.
مطالعات جدید محققان نشان می دهد تزریق واکسن کرونا قادر به کاهش خطر حملات و سکته قلبی در بین افراد کهنسال است.طی مطالعات جدید دکتر یانگ یون کیم، از مرکز خدمات بیمه سلامت ملی در وونجو، کره جنوبی و همکارانش میزان بروزAMI و سکته مغزی(stroke) ایسکمیک پس از همه گیری کرونا را در فاصله بین ژوئیه ۲۰۲۰تا دسامبر ۲۰۲۱را بین بیمارانی که هرگز واکسینه نشده بودند، مقایسه کردند.
در بین این افراد ۶۲هزار و ۷۲۷نفر کسانی بودند که بطور کامل واکسینه شدند، و ۱۶۸هزار و ۳۱۰نفر با دو دوز واکسنmRNA یا یک واکسن ناقل ویروسی علیه سندرم حاد تنفسی ویروس کرونا(corona) واکسینه شده بودند.
محققان دریافتند: بستری شدن در بیمارستان به دلیل مشکلات قلبی و عروقی و سکته مغزی ایسکمیک در بازه زمانی ۳۱تا ۱۲۰روز پس از تشخیص کووید- ۱۹دارای بروز ۶.۱۸در مقابل ۵.۴۹در هر ۱میلیون نفر در روز برای افراد واکسینه نشده در مقابل افراد واکسینه شده است.
گفتنی است در گروه کاملا واکسینه شده، خطر کلی تعدیل شده بطور چشمگیری کم تر بود. در حالیکه بطور کلی خطر کمتری برای رویدادهای پس از بیماری و عوارض خطرناک در بیماران کاملاً واکسینه شده در همه زیر گروه ها مشاهده شد، اما این موضوع برای افرادی که عفونت شدید یا بحرانی داشتند از نظر آماری دارای تفاوت معنی داری نبود.
محققان این تیم پژوهشی در رابطه با موضوع فوق می گویند:یافته های این تحقیقات از انجام کامل واکسیناسیون به ویژه برای کسانی که عوامل خطر بیماری های قلبی عروقی دارند، حمایت می کند.
شرح کامل این پژوهش و یافته های به دست آمده از آن در آخرین شماره مجله تخصصی انجمن پزشکی آمریکا منتشر شده است.