×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1398/04/03 - 10:02
  • بازدید : 1624
  • تعداد بازدید : 54
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

کشف روش جدیدی برای آزمایش عفونت‌‌های ویروسی

تیمی متشکل از محققان دانشگاه کلرادو، یک تکنولوژی را توسعه داده‌اند که قادر است مقادیر بسیار کمی از آنتی‌بادی‌ها را در خون فرد تشخیص دهد.

 

تیمی متشکل از محققان دانشگاه کلرادو، یک تکنولوژی را توسعه داده اند که قادر است مقادیر بسیار کمی از آنتی بادی ها را در خون فرد تشخیص دهد. سطوح آنتی بادی های خون نشانه بیماری یا سلامت فرد است. محققان با استفاده از یک سیم کوچک که یک چهارم اندازه موی انسان است، سنسوری طراحی کردند که می تواند تا 10 عدد مولکول آنتی بادی را طی مدت 20 دقیقه شناسایی کند.

آزمایش استاندارد پزشکی برای تشخیص عفونت های ویروسی نیاز به میلیاردها مولکول آنتی بادی دارد و پردازش آن هم یک روز زمان می برد.

این ابزار مقرون به صرفه می‌تواند به پزشکان برای درمان سریع‌تر بیماری افراد کمک کرده و در محیط‌های با تجهیزات اندک هم قابل استفاده باشد. در حال حاضر اکثر ادارات و بیمارستان‌های ایالات متحده از آزمایش ELISA برای تعیین ابتلای فرد به عفونت ویروسی استفاده می‌کنندبریان گیس، یکی از نویسندگان ارشد این مطالعه، گفت: “این یک آزمایش رایج است، اما حساسیت ELISA نسبتاً پایین است. به این معنی که پزشکان نیاز به تعداد بالایی از آنتی‌بادی‌ها در خون یک فرد برای دریافت نتیجه مثبت از آزمایش دارند. هم‌چنین اغلب ثبت یک آزمایش 7 تا 10 روز پس از عفونت طول می‌کشد.”

این تیم تحقیقاتی پروتئین‌های مربوط به ویروس‌های Zika و chikungunya را به طریق شیمیایی به سیم‌های کوچک و ارزان قیمت طلا متصل کردند. این ویروس‌های خاص توسط پشه‌های آلوده منتقل می‌شوند. آزمایشگاه‌های پزشکی از این پروتئین‌ها در آزمایش ELISA برای بررسی آنتی‌بادی‌هایی که برای مبارزه با عفونت توسعه یافته‌اند، استفاده می‌کنند. آن‌ها سپس جریان الکتریسیته را از سیم عبور داده و در سیم شارژ ایجاد کردند.

محققان سپس آنتی‌بادی‌ها را برای اتصال به پروتئین‌های ویروسی روی سیم اضافه کردند که جرم آن را در خارج سیم و قابلیت سیم برای نگهداری شارژ را افزایش داد. سپس، تغییر جرم را برای شمارش تعداد آنتی‌بادی‌ها در سطح سیم اندازه‌گیری کردند.

این تیم تحقیقاتی اذعان کرد: ” این روش می‌تواند برای تأیید یک عفونت ویروسی بسیار اختصاصی باشد. علاوه بر این، ما هیچ‌گونه واکنش یا فعالیتی از آنتی‌بادی‌ها مبنی بر این‌که ویروس‌های دیگر را هدف قرار دهند، که گاهی اوقات می‌تواند منجر به نتایج مثبت کاذب می‌شود، ندیدیم.” محققان به تلاش‌های خود برای ارائه راه‌حل‌های جدید برای این مشکلات ادامه داده و امیدوارند در نهایت در محیط‌های بالینی مورد استفاده قرار گیرند.”

تیم تحقیقاتی اکنون در پی این است که این کشف را با تحقیقات قبلی خود در زمینه تشخیص ویروس ترکیب کند تا سیستم واحدی ایجاد کند که بتواند ویروس‌ها و آنتی‌بادی‌ها را باهم، در نمونه‌های بیمار تشخیص دهد. به گفته گایس، ما امیدواریم که بتوان این سیستم را به یک سیستم دستی فشرده ارتقا داد تا در کلینیک یا مناطقی که دارای تجهیزات محدود هستند نیز قابل استفاده باشد. چنین دستگاهی می‌تواند در محیط‌های کشاورزی برای نظارت بر بیماری‌های دام و سنجش محیط زیست هم مورد استفاده قرار گیرد.

 

: برگرفته شده از

https://eurekalert.org/pub_releases/2019-04/csu-rdn040819.php

 

 

  • گروه خبری : ویروس شناسی
  • کد خبر : 79765
کلید واژه

تصویر

تنظیمات قالب