معرفی
ویروس شناسی علمی است که به بررسی و تشخیص گسترده ویروس ها می پردازد. مرکز ویروس شناسی مسیح دانشوری به دلیل اهمیت عفونت های ویروسی ، نگاه تخصصی به علم ویروس شناسی و با توجه به ظهور عوامل ویروسی نوپدید و بازپدید که در سالهای اخیر موارد متعددی از آنان را در سطح دنیا مشاهده می شود( ویروس سارس، آنفولانزای مرغی و هم اکنون آنفولانزای خوکی و ...) راه اندازی شد.
همچنین با توجه به نیاز مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی سل وبیماریهای ریوی بعنوان مرکز تخصصی درمان بیماری های ریوی و همچنین یکی از معدود مراکز پیوند اعضاء کشور، تصویب «مرکز تحقیقات ویروس شناسی»، بهار 1388 در شورای گسترش به ثبت رسید تا با تمرکز و هدفمندی بیشتر و دقیق تری به غیر از پرداختن به جنبه های تشخیصی مولکولی بیماریهای ویروسی به مطالعه بیماریهای ویروسی از جمله ویروسهای تنفسی Respiratory Viruses، عفونتهای ویروسی فرصت طلب Opportunistic Viral Infection و ویروسهای منتقله از راه خون Blood-born viruses بپردازد.
این واحد علاوه بر انجام خدمات و فعالیت های تشخیصی مولکولی به صورت گسترده طیف وسیعی از بیماریهای ویروسی و ارتباط آنها با یکدیگر را مورد مطالعه قرار می دهد.
اهداف
برخی از اهداف کلان این مرکز عباتند از:
1- بررسی اپیدمیولوژی عفونت های ویروسی و ارتباط آن با بیماریهای مختلف از جمله بیماری های تنفسی و بیماری های در ارتباط با پیوند
2- آموزش تخصصی علم ویروس شناسی و تربیت نیروی کارآمد در این زمینه
3- واکنش مناسب در هنگام رخداد و ظهور اپیدمیهای بیماریهای ویروسی در ایران
4- همکاری با مراکز بین المللی فعال در زمینه بیماریهای ویروسی مرکز تحقیقات ویروس شناسی مصمم است با تجهیز امکانات خود علاوه بر انجام فعالیتهای تحقیقاتی در زمینه بیماری های ویروسی و عفونت های تنفسی به سمت تاسیس گروه آموزشی ویروس شناسی در سطح دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی حرکت نماید
تاریخچه
مرکز تحقیقات ویروس شناسی با نگاه تخصصی به علم ویروس شناسی و با توجه به نیاز مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی سل وبیماریهای ریوی بعنوان مرکز تخصصی درمان بیماری های ریوی دربهار 1388 در شورای گسترش به ثبت رسیدو راه اندازی شد. همچنین این مرکز در تاریخ 1388/3/16 موفق به اخذ موافقت اصولی گردید.